Η μελέτη κτηνιατρικής Cornell βρίσκει νέους δεσμούς μεταξύ της μυρωδιάς και της όρασης των σκύλων

0 Comments

στο Cornell University College of Veterinary Medicine προσέφεραν την πρώτη τεκμηρίωση ότι η αίσθηση της μυρωδιά των σκύλων ενσωματώνεται με το όραμά τους και άλλα ξεχωριστά μέρη του εγκεφάλου του εγκεφάλου , ρίχνοντας νέο φως στο πώς τα σκυλιά βιώνουν και περιηγούνται στον κόσμο.

“Δεν έχουμε δει ποτέ αυτή τη σχέση μεταξύ της μύτης και του ινιακού λοβού, λειτουργικά ο οπτικός φλοιός στα σκυλιά, σε οποιοδήποτε είδος”, δήλωσε ο Δρ Pip Johnson, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικών Επιστημών και ανώτερος συγγραφέας των «εκτεταμένων συνδέσεων του σκύλου Η οδός αποκάλυψε με την τρακτέρ και την ανατομή. ”

Η εικόνα του εγκεφάλου που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το λογισμικό TrackVIS. Ευγενική προσφορά του Dr. Pip Johnson/Cornell University College of Veterinary Medicine. Πνευματικά δικαιώματα: μάρκετινγκ και επικοινωνίες CVM

«Όταν περπατάμε σε ένα δωμάτιο, χρησιμοποιούμε κυρίως το όραμά μας για να βρούμε πού βρίσκεται η πόρτα, ποιος είναι στο δωμάτιο, όπου είναι το τραπέζι», είπε. “Ενώ στα σκυλιά, αυτή η μελέτη δείχνει ότι η όψη είναι πραγματικά ενσωματωμένη στο όραμα όσον αφορά το πώς μαθαίνουν για το περιβάλλον τους και προσανατολίζονται σε αυτό”.

Ο Johnson και η ομάδα της βρήκαν συνδέσεις όπου ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τη μνήμη και το συναίσθημα, οι οποίες είναι παρόμοιες με εκείνες του ανθρώπου, καθώς και οι ποτέ τεκμηριωμένες συνδέσεις με τον νωτιαίο μυελό και τον ινιακό λοβό που δεν βρίσκονται στους ανθρώπους.

Η έρευνα επιβεβαιώνει τις ιατρικές της εμπειρίες με τυφλά σκυλιά, που λειτουργούν εξαιρετικά καλά. “Μπορούν ακόμα να παίξουν και να περιηγηθούν στο περιβάλλον τους πολύ καλύτερα από τους ανθρώπους με την ίδια κατάσταση”, δήλωσε ο Johnson. “Γνωρίζοντας ότι υπάρχει ο αυτοκινητόδρομος των πληροφοριών μεταξύ αυτών των δύο περιοχών θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά παρήγορο για τους ιδιοκτήτες σκύλων με ανίατες οφθαλμικές παθήσεις”.

Ο εντοπισμός νέων συνδέσεων στον εγκέφαλο ανοίγει επίσης νέες γραμμές αμφισβήτησης. “Για να δούμε αυτή τη διακύμανση στον εγκέφαλο μας επιτρέπει να δούμε τι είναι δυνατό στον εγκέφαλο των θηλαστικών και να αναρωτιόμαστε-ίσως έχουμε μια κουραστική σχέση μεταξύ αυτών των δύο περιοχών από όταν ήμασταν πολύ πιο πιθήκους και προσανατολισμένοι στο άρωμα ή ίσως άλλα είδη έχουν σημαντικές παραλλαγές που δεν έχουμε διερευνήσει “, δήλωσε ο Johnson.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε αυτή την ιστορία Cornell Chronicle.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Cornell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *